Planlagte aktiviteter i 2025 :

20. november – Tema : Nebbiolo-viner fra Piemonte med foredragsholder Svein Arve Solli

Aperitiff: Roero Arneis, Giovanni Rosso

Langhe Nebbiolo, Giovanni Rosso
Perbacco Langhe Nebbiolo 2021, Vietti
Barolo Serralunga 2020, Giovanni Rosso
Barolo Ciabot Tanasio 2020, Sobrero
Produttori del Barbaresco
Barbaresco Montefico Reserva, Produttori del Barbaresco
Barolo, Collaretto Riserva 2015, Giacomo Anselma
Barolo Bricco Boschis 2019, Cavallotto

Gjenomførte aktiviteter i 2025 :

16. oktober – Tema: Viner fra Loire.
39 deltakere
Denne gang smakte vi viner fra det vakre området Loire i Frankrike. Formann Odd guidet oss gjennom 9 viner, fra et stort lappeteppe av distrikter og druesorter. For noen var det et gjensyn med vakre vinområder, men det var helt sikkert også nye bekjentskaper. Området begynner å bli ekstra interessant på grunn av utviklingen i kvalitet og klimaendringene. 

Aperitiff: Blanc Foussy Cremant de Loire Rosé 2022

4 hvitvin:
Dom.Landron Le Fief du Breil Muscadet Sèvre et Maine 2020
Laureau. Savennières Genets 2022
Joseph Mellot Sancerre Le Montarle
Moreux, P. / Corty Pouilly-Fume Caillottes 2023

4 rødvin:
Landron-Chartier Gamay Toujours 2022
Ch. Du Hureau. Saumur-Champigny Lisagathe 2022
Blot/Dom de la Butte. Mi-Pente 2022. Bourgeuil
Paul Prieur. Sancerre Rouge Les Pichons 2022

17/9 – 21/9 2025 gikk turen til Rioja sammen med G Travel og Christer Byklum. Tilbakeblikk på turen kommer!

28. august – Vi smakte viner fra Vininors sortiment. Nicolas André var foredragsholder og ga oss en utmerket smaking med mye informasjon!
29 deltakere

Aperitiff: Crémant du Jura Brut

4 musserende viner:
Moulin de L Horizon Crémant de Loire
Xavier Monnot La Grande Cuvée Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brut
Gaston Révolte Cuvée Spéciale Premier Cru Brut
Bruno Paillard Première Cuvée Extra Brut

4 røde Rhonevine:
Stephane Ogier Côte du Rhône Le Temps Est Venu 2023
Ch. La Nerthe Côtes-du-Rhône Villages 2022
Ch. la Nerthe Châteauneuf-du-Pape 2021
Ch. la Nerthe Cuvée des Cadettes Châteauneuf-du-Pape 2019

12. juni – Sommerfest med sjømat og presentasjon av viner ved Marius Odland fra Nordic Wine, Beer & Spirits AS
35 deltakere

Marius (medlem, sommelier  og representant for Nordic Wine, Beer and Spirits/ United Wine Group) holdt et foredrag og guidet oss gjennom flere interessante vinområder og produksjonsmetoder. Dette vekket stor interesse. Noen av vinene var helt nye bekjentskaper. Etterpå ble det servert flotte store reker med salat og tilbehør. Det var god stemning!

Aperitiff : Hyttebobler

Cava: Parés Baltà Històric Brut Nature 2018
Champagne: Legras & Haas Grand Cru Blanc de Blancs 2014
Fransk Pet Nat: Pierre & Antonin Vivant Pét-Nat
Hvitvin Riesling: Kranz Ilbesheim Riesling vom Landschneckenkalk 2020
Hvitvin Catalonia, Chardonnay: De Muller Chardonnay Serveres også til rekene
Hvitvin Rheinhessen: Krebs-Grode Chardonnay Trocken Gau-Odernheimer 2022
Rosévin Catalonia: De Muller Kongsberg 1624 Rosé

Torsdag 3. april på Schafteløkken – Tema : Årsmøte
34 deltakere

Abracadabra mat leverte Boeuf Bourguinon med potemos og til dessert en åpen Kvæfjordkake med masse bær

Foredragsholder: Lars G Rein Helliesen fra Gaia
Vi hadde gleden av å høre et fyrverkeri av et foredrag i kombinasjon med presentasjon og smaking av viner. Reisen startet med norsk cider fra Egge gård og avsluttet samme sted, med «One» …Norges første vin (musserende). Der i mellom en spennende rundreise i vinverdenen med en guide av stort kaliber. Helliesen har enorme kunnskaper om vin, mat, arkeologi og historie. Vi lærte blant annet om verdens eldste drue fra år 0, Obeidy, i området i nærheten av Betlehem: Bekaadalen i Libanon. Videre via Santorini, Sicilia, Georgia, Frankrike og Australia.

Aperitiff : Egge gård Liersider

Dom. Wardy Obeidi 2018 Libanon
Gaia Thalassitis Assyrtiko 2023 Hellas
Planeta Chardonnay 2022 Italia
Wine Thieves Saperavi Qvevri Georgia Serveres til maten
Ch. Coufran 2010 Frankrike
Lethbridge Pinot Noir 2022 Australia
Egge One Methodè Traditionelle Norge Serveres til desserten

Torsdag 13. februar på Schafteløkken – Tema : Tyske viner
26 deltakere

Foredragsholder: Ingrid Østlyng Hoel fra TT Wine
Tema Tyske viner med franske druer. Det ble et flott møte med kunnskapsrike Ingrid fra TTWine. TTWine har fokus på bærekraft, helt ned til forholdene for arbeiderne hos produsentene. Hun hadde med seg en aperitiff, en Riesling sekt fra Ingelsheim som vi nøt godt av. Vi smakte ellers 3 hvite og 4 røde viner fra Baden og Rheinhessen samt Sør-Burgenland Østerrike.

Hun ga oss tid mellom hver smaksvin slik at det ble anledning til litt prat rundt bordene samt stille spørsmål.

Aperitiff : Gross-Winternheim Lorelei Riesling Sekt Brut 2021

Salwey Weissburgunder 2023
Bernhard Huber Breisgau 2022
Gebrüder Mathis Chardonnay 2023
Franckenstein Spätburgunder Trocken 2022
Baum-Barth Spätburgunder 2022
Wagner Oberrotweil Spätburgunder 2022
Jalits Blaufränkisch Eisenberg 2022